Word lid Bestel gratis

Dam tot Dam FietsClassic groot succes!

Gisteren was de Dam in Amsterdam omgetoverd tot het fietsspektakel van het jaar: de Dam tot Dam FietsClassic. Het Longfonds was wederom het goede doel. Deelnemers konden geld doneren door mee te fietsen met de Longfondsroute of door een vrijwillige bijdrage bij hun inschrijving te doen. Uiteindelijk is er 14.357,50 euro opgehaald! 

Dit keer stond het thema astma bij kinderen centraal, met als held van de dag Sherano (8). Hij heeft ernstig astma, is heel vaak benauwd en ligt regelmatig op de intensive care. Vanwege een tandem was het voor Sherano toch mogelijk om mee te fietsen met de Longfondsroute. Samen met zijn ouders, zus en alle andere deelnemers fietste hij gisteren astma letterlijk de wereld uit.  

Bedrijventeam

Nieuw dit jaar: bedrijven konden in actie komen. Acht bedrijven sprongen op de fiets en hebben de longen uit hun lijf gefietst voor het goede doel! We bedanken: Aestate, Havas Lemz, Partout, PitPoint, Radboud UMC, Red Carpet, Streetwise en Wwav voor hun fantastische inzet.

Winactie

Was u gisteren aanwezig op de Dam en heeft u meegedaan geraden hoeveel 'longblaasjes' er in de bal zaten? Misschien bent u wel de gelukkige winnaar van een luxehotelovernachting voor twee in Swissôtel op de Dam. We houden u nog even in spanning. Deze week maken we hier de winnaar bekend. Houd de website in de gaten! 

Opbrengst

Dit jaar is er een recordopbrengst bij elkaar gefietst! Maar liefst 14.357,50 euro kunnen we besteden aan onderzoek naar astma bij kinderen. Onderzoeker Martijn Nawijn van Universitair Medisch Centrum Groningen gaat zich de komende jaren hard inzetten om medicijn te ontwikkelen om astma te voorkomen of zelfs genezen. Dit hoge bedrag is een enorme steun. Alle fietsers, onwijs bedankt!