Word lid Bestel gratis

Opbrengst collecte

Dit jaar gingen weer bijna 40.000 collectanten op pad voor het Longfonds. Met maar één doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de strijd tegen longziekten. 

Dit jaar streven we naar een opbrengst van 2 miljoen euro. En we zijn op de goede weg!

              De stand op 29 mei 2017 is: € 1.679.369,= 

Opbrengst per woonplaats

Bent u nieuwsgierig naar de collecteopbrengst in uw woonplaats van vorig jaar? Wij zetten de opbrengsten per provincie voor u op een. 

Leuke collectemomenten

Veel collecte-organisatoren deelden in 2016 hun ervaringen met ons op Facebook. Wij zetten ze voor u bij elkaar. Ook kregen we een aantal foto's van jubilarissen en verhalen van mensen met een longziekte. 

Vrijwilligers, bedankt!

Bijna 35.000 collectanten gingen in mei 2017 op pad voor het Longfonds en bijna 4.000 (mede)organisatoren zorgden ervoor dat de collecte in hun wijk soepel verliep. Zij werden daarbij ondersteund door 45 vrijwillige regiocoördinatoren. Het Longfonds bedankt alle vrijwilligers voor hun inzet, namens iedereen met een longziekte.

Dankzij de collecte kunnen we investeren in wetenschappelijk onderzoek naar longziekten. We hebben de afgelopen 50 jaar al mooie resultaten behaald. Maar we zijn er nog niet.

Onze dromen? We willen kapotte longen repareren,  een betere behandeling voor ernstige longziekten en een vaccin tegen astma om astma bij kinderen te voorkomen. Met de opbrengst van de collecte komen onze dromen weer een stap dichterbij.

 

Helpt u ook mee?

Met een paar uur van uw tijd kunt u een grote bijdrage leveren in de strijd tegen longziekten. Wij kunnen altijd enthousiaste vrijwilligers gebruiken. Helpt u ook mee?

Collectant gemist?

Wilt u ons werk steunen maar heeft u de collectant dit jaar gemist? Doe nu een gift of sms LONGnaar 4333. U doneert hiermee direct € 1,50 aan het Longfonds.