Word lid Bestel gratis

Opening Longpunt Amsterdam Oost e.o. een succes

Verslag feestelijke opening Longpunt Amsterdam Oost e.o. op maandag 14 september 2015

Het Longfonds heeft haar 55e landelijke Longpunt geopend in Amsterdam.

Naast Longpunt Amsterdam West en Longpunt Amsterdam Noord is er nu ook een Longpunt voor Amsterdam Oost e.o. (waaronder Centrum, Oost/Watergraafsmeer, Zuid-Oost en Diemen).

Tijdens dit druk bezochte evenement hield de heer Bresser, longarts in het OLVG, een interessante presentatie over de werking van de longen en de verschillende longaandoeningen. De interesse was groot en er was een goede interactie tussen publiek en de longarts; er werden door de aanwezigen veel vragen gesteld.

Gedurende de pauze werd de officiële openingshandeling verricht door de voorzitter van de rayoncommissie Amsterdam, Fina Piazza en Longarts Paul Bresser.

Dit gebeurde door een taart met het Longfondslogo aan te snijden, waarna iedereen door de vrijwilligers een stukje kreeg uitgereikt.

Na de pauze toonde zanggroep Ademnood een filmpje. Door het gebruik van de juiste ademtechniek leert zangcoach Jennifer Norden longpatiënten te zingen zonder buiten adem te raken. Helaas kunnen we het betreffende filmpje niet in dit bericht plaatsen.
Deelname aan deze zangworkshop is mogelijk, iedere eerste zaterdag van de maand om 13.00 uur bij Fysio World (deelname gratis voor leden van Fysio World).

Longpunt Amsterdam Oost e.o. houdt iedere tweede maandag van de maand een bijeenkomst van 14.00 tot 16.00 bij Fysio World (Middenweg 67f, Amsterdam). Deze locatie is goed te bereiken met openbaar vervoer en er is ook een gratis parkeerterrein.

De volgende bijeenkomst zal gehouden worden op maandag 12 oktober.
Thema: MEDICATIE BIJ LONGAANDOENINGEN EN DE WERKING ERVAN
Spreker: Drs I. Schepers, apotheker van apotheek Linnaeus zal voorlichting geven over medicijngebruik.

Aanmelden: Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt Amsterdam Oost e.o.
Info en aanmelden via Margot van Doesburg, 06 290 392 73 of via longpuntamsterdamoost@longfonds.nl

Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.

Voor het hele programma klik op Programma Longpunt Amsterdam Oost e.o.

Longfonds rayon Amsterdam / Longpunt Amsterdam Oost e.o.