Word lid Bestel gratis

Schone lucht en ruimte in Amsterdam

Lobbycampagne op komst voor meer schone lucht en ruimte voor fiets en voetganger

Schone lucht en ruimte als hoofdthema bij de gemeenteraadsverkiezingen
Maandagavond  22 mei organiseert een grote groep buurt/bewonersorganisaties een massa-brainstormsessie in theater Frascati, Nes 69 Amsterdam. Tijdens de massa-brainstormsessie die voor alle Amsterdammers toegankelijk is wordt een lobby campagne ontwikkeld om duurzame mobiliteit het hoofdthema van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 te maken.

Lobby campagne gericht aan de Amsterdamse politiek
De gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 komen eraan. De organisatoren willen dat er veel sneller en meer wordt gedaan om schone lucht en meer ruimte voor fiets en voetganger te krijgen. Bovenop de stapjes die er, voornamelijk in het centrumgebied, al zijn gezet. Hiervoor organiseert zij een lobby campagne gericht aan zowel alle partijen die meedoen aan de Amsterdamse gemeenteraadsverkiezingen, als de Amsterdamse kiezer. Zodat schone lucht en ruimte het onderwerp van de verkiezingen én de nieuwe regeerperiode wordt.

Door en voor Amsterdammers
Om het draagvlak voor het thema te vergroten en een sterke campagne te voeren worden geïnteresseerde Amsterdammers opgeroepen mee te helpen de campagne te ontwikkelen en daarna ook te realiseren. Op maandag 22 mei om 19.00 uur wordt in Frascati hiervoor de massa-brainstormsessie gehouden. Aanmelden kan op de webpagina www.schoneluchtenruimte.amsterdam.

Tijdens de bijeenkomst wordt gebruik gemaakt van een massa-brainstormmethode van Primaforum. Deelnemers zullen in groepen onderwerpen bespreken, hun inbreng hebben, en live stemmen. Zo wordt iedereen betrokken en alle ideeën gehoord.

Over de organisatie
Een groep van zes organisaties, d’Oude Stadt, Milieudefensie, de Fietsersbond Amsterdam, Primoforum, Actiegroep Fietspad Terug! en Duurzaam Mobiel Amsterdam mobiliseren stadsbewoners om actief bij te dragen aan een positieve politieke verandering in de stad. Zie de actiesite:  https://www.schoneluchtenruimte.amsterdam.